voor nieuwkomers…

Bij de meeste triatlons liggen de zwemproef, start en aankomst van de fiets- en loopproef dicht in elkaars omgeving.
Bij de Lollepotterstriatlon -eigenzinnig zoals wij zijn- is dit NIET zo.

De zwemproef en de start van het fietsparcours liggen ongeveer een zestal kilometers verwijderd van de aankomst van zowel fiets- als loopparcours!

Vooral de atleten die een fiets met “klikpedalen” gebruiken dienen hiermee terdege rekening te houden, door hun loopschoenen vooraf klaar te zetten in de wisselzone aan het einde van het fietsparcours.

Deze wisselzone bevindt zich bij de feesttent -die is opgezet op de festivalweide van het Park "de Renesse"- en is NIET bereikbaar met de auto!!! Daarom voorzien wij een 5-tal parkings in de omgeving.

Klik hier voor het plannetje waarop deze parkings zijn weergegeven.

De rugnummers worden toegekend aan de inschrijvingstafel, opgesteld op het autovrije parcours aan de start van de zwem- en fietsproef. Dit is in een smal straatje gelegen in de bossen tussen Oostmalle, Wechelderzande en Zoersel. Door de grote drukte (buiten jezelf verwachten wij nog 360 andere deelnemers) is het haast onmogelijk om er met de auto om te keren!

Deelnemers én toeschouwers dienen hun auto te parkeren op één van onze parkings. Deelnemers die met klikpedalen fietsen kunnen eerst nog met de fiets langs de wisselzone aan de feesttent rijden om er hun loopschoenen klaar te zetten. Vervolgens kunnen ze de zes kilometer naar de inschrijvingstafel met hun fiets afleggen. Meteen een mooie gelegenheid zich een beetje op te warmen! Vanaf de parkings volg je gewoon de wegwijzers naar de start.

Aan de inschrijvingstafel kan het behoorlijk druk zijn. Meld je daarom tijdig aan (liefst voor 18u30)! Hou rekening met mogelijke files, het is immers vrijdagavond en de vakantie staat voor de deur!

Breng ook voor je supporters een fiets mee. Zo kunnen zij je vergezellen naar de zwemput, je daar aanmoedigen en tijdig terugkeren om te zien hoe je het er tijdens de loopproef vanaf brengt! Zij kunnen je spullen, die je na het zwemmen achterlaat, meenemen naar de aankomst.